Olanda a decis să închidă un întreg parc eolian dintr-un motiv aparent ciudat: lamele turbinelor, care se învârt permenent, ucid tot mai multe păsări migratoare, cărora le osbtrucţionează trecerea, potrivit
Rutele de migraţie au devenit din ce în ce mai multe adevărate curse cu obstacole, iar de aici a venit decizia autortăţilor de a opri fiecare turbină timp de patru ore.
Olanda vrea să construiască eoliene de 1,4 miliarde de euro în România
O unitate de la centrala nucleară de la Cernavodă are capacitatea de circa 700 MW.
Compania care dorește să investească se numește
și este deținută de statul olandez.
Subiectul a fost adus în atenția media de către expertul în energie și consilierul județean constănțean George Niculescu. El a adresat și o interpelare Ministerului Economiei pe această temă. Secretarul de stat Gicu Iorga a confirmat existența proiectului și a oferit detalii.
Olandezii au avut deja primele discuții cu statul român. „La data de 25 ianuarie 2018, NERO Renewables Romania SRL a adus la cunoștință Ministerului Energiei intenția de a iniția demersurile necesare realizării unui proiect comun Olanda-România, care vizează schimbul de energie din surse regenerabile între state membre ale UE”.
Gicu Iorga afirmă că, la momentul redactării răspunsului, „nu cunoaște să existe vreun acord între cele două guverne (n.n.: al Olandei și al României) în baza căruia s-ar putea iniția proiectul NERO”. A mai spus ceva interesant: „NERO va beneficia de o schemă de sprijin operațională din partea guvernului olandez; NERO nu va solicita nicio schemă de sprijin operațional din partea României”.
Investiția ar urma să aibă loc în Buzău (circa 80%) și în Constanța (restul). În Constanța, aceștia au închiriat deja 20% din terenul necesar, potrivit Ministerului Economiei.
Urmărește România Liberă pe
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații.
A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate” pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
În primele trei luni din 2023 au fost acordate credite ipotecare în valoare de 5,14 miliarde de lei, în condițiile în care în primul…
Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba se numără printre participanţii extrem de discretei reuniuni a grupului Bilderberg, care se desfăşoară anul acesta la Lisabona, de…
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, o modificare a Codului Penal privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile comise cu violență. Proiectul…